Bookmark and Share
Tv Exodus v živo 

  Sodba
 
 

 

  Dramatično Sporočilo
 
17. april. 1999 "...Temne sile želijo, da bi bil sedanji papež čimprej odstavljen, in že tudi pripravljajo, da bi na sveti sedež prišel antikrist..."Več o tem

17. april. 1999 ...",  da kot papeževi molitveni stražarji goreče molimo in ga z zvestobo podpiramo. Naša moč pa je v "Sinovem in njenem Srcu"... Več o tem
20, 27. marec. in 3. 10. 17 april 1999 ...Mati Marija je med vsemi temi videnji jokala, posebej še tedaj, ko je govorila o pritiskih na papeža Janeza Pavla II. Več o tem
  Zelo pomembno
 

Kaj je posvetitev in izročitev
Jezusovemu in Marijinemu Srcu

Bistvo posvetitve je v skladu s posvetitveno molitvijo zavestna in popolna odpoved grehu, zapeljivosti zla in hudemu duhu ter nepreklicna podaritev Marijinemu Srcu in po njem Jezusovemu Srcu, kot odgovor na njuno ljubezen. S to posvetitvijo se zavestno obnovi in poglobi krstna posvetitev Bogu... Več o tem

in

Posvetitev Jezusovemu presvetemu Srcu

Izročitev Marijinem brezmadežnem Srcu

  Zelo priporočena literatura
 

Posvetitev Jezusovemu Presvetemu Srcu
9 prvih petkov

Sveta Marjeta Marija Alacoque je v 17. stoletju v posebnih, od Cerkve potrjenih videnjih prejela od Gospoda več zagotovil in obljub, ki se bodo izpolnile častilcem njegovega Srca.

Posterji Presvetega Srca Jezusovega

 

Izročitev Marijinemu Brezmadežnem Srcu
5 prvih sobot.
Marija obljublja, da nam bo ob smrtni uri stala ob strani z vsemi za zveličanje potrebnimi milostmi, če pet zaporednih prvih sobot izpolnimo pet pogojev

Posterji Marijinega Brezmadežnega Srca

 

Praznik Božjega Usmiljenja
Nedelja po Veliki noči, bivša Bela nedelja

praznik_bozjega_usmiljenja_podoba.jpg

»Obljubljam, da se človek, ki bo častil to podobo, ne bo pogubil. Obljubljam mu že tu na zemlji zmago nad sovražniki, zlasti pa ob smrtni uri. Sam ga bom branil kakor svojo čast« (48).
Iz Dnevnika svete sestre Favstine Kowalske. Naročite ga lahko Tukaj.

Poster Božjega Usmiljenja
 

 

  Bookmark and Share

Poslednja sodba - Iz dnevnika svete Favstine Kowalske, knjižice Duhovnik pred vrati pekla in knjige Magdalena Gornik

Michelangelo_poslednja_sodba.jpg
Iz Dnevnika svete Favstine Kowalske

36  (14) Nekoč sem bila poklicana k božji sodbi. Stala sem pred Gospodom iz oči v oči. Jezus je bil takšen kakor v svojem trpljenju. Čez nekaj časa so rane izginile, ostalo jih je le pet: na rokah, nogah in na strani. Takoj sem spoznala stanje svoje duše, kakor ga vidi Bog.

Jasno sem videla, kaj Bogu ni všeč. Nisem vedela, da je treba dajati odgovor celo za tako majhne sence. Kakšen trenutek! Kdo ga more opisati? Stati pred trikrat Svetim! Sodba.

Jezus me je vprašal: Kdo si? Odgovorila sem mu: »Jaz sem tvoja služabnica, Gospod.«  Dolžna si biti en dan v vicah. Takoj sem se hotela vreči v ogenj vic, a Jezus me je zadržal in rekel: Kaj želiš, zdaj pretrpeti ta dan ali kratek čas na zemlji?! Sodba.

 Odgovorila sem: - »Jezus, želim trpeti v vicah in želim trpeti na zemlji, čeprav največje trpljenje vse do konca sveta.« - Jezus je rekel: Eno je dovolj. Vrnila se boš na zemljo in mnogo boš morala trpeti, a ne dolgo, in izpolnila boš mojo voljo in moje želje. Pomagal ti jih bo izpolniti eden mojih zvestih služabnikov.

Zdaj nasloni svojo glavo na moje prsi, na moje Srce, in iz njega načrpaj trdnosti in moči za vse trpljenje, kajti nikjer drugje ne boš našla olajšanja, pomoči in tolažbe. Vedi, da boš veliko trpela, a naj te to ne plaši. Jaz sem s teboj.! Sodba.

Iz knjižice Duhovnik pred vrati pekla

Zelo hitro sem se spomnil na pogovor, ki se je zgodil kmalu po moji nesreči: Bil sem pred sodnim stolom Vsemogočnega Boga in njegovega sina Jezusa Kristusa. Gospod je šel zelo hitro skozi celotno moje življenje. Predvsem me je obtoževal zaradi smrtnih grehov, za katere nisem imel časa, da bi se jih spovedal ali obžaloval. Menil sem, da bo za to še čas. On je imel očitno drugačno mišljenje. Ko je končal svojo obtožbo, je rekel:

»Sodba se glasi: Večni pekel!«

To ni bilo nobeno presenečenje. Rekel sem:

»Da, Gospod, vem. To je, kar zaslužim!«! Sodba.

Ko govoriš z večno Resnico, ni nobenega opravičila ali izgovora. Vse, kar je rekel, sem spoznal za pravilno in resnično. Nikakršnega opravičila ni bilo. Rekel mi je samo, da sedaj imam, kar sem hotel. Večno pogubljenje je bila moja izbira. On je samo spoštoval mojo odločitev, ki sem jo sam naredil.

Takoj za tem sem zaslišal ženski glas. Nisem videl osebe, samo slišal sem jo. Glas je rekel:

"Moj Sin, mar nočeš rešiti njegovega življenja in njegove neumrljive duše?"! Sodba.

Nato je rekel Jezus Kristus:

"Mati, on je bil dvanajst let  duhovnik samo zase in ne zame. Dopusti, da bo kaznovan, kakor je zaslužil."! Sodba.

Nato je rekel ženski glas:

"Kaj ko bi mu dali, moj Sin, posebne milosti, potem bomo videli, če bo obrodil sadove? Če ne bo prinesel nobenih sadov, potem naj se zgodi Tvoja volja!"

Sledil je kratek molk. Nato sem slišal, kako je rekel:

"Mati, on je tvoj!"

In tako smem biti nocoj tukaj pred vami!! Sodba.

Magdalena navzoča pri sodbi in obsodbi
Iz knjige Magdalena Gornik, avtorice Martine Kraljič

Gospod je Magdaleni pokazal vse štiri poslednje reči, poleg sodbe tudi nebesa, vice in pekel.

Magdaleni je bilo dano v videnju spremljati osebno sodbo pravkar umrle osebe. Sprva duše, ki je bila navzoča pri sodbi, ni videla, ampak je takrat imela videnje angela, ki ji je naročil, naj daruje molitve in trpljenje za tisto dušo.! Sodba.

Kasneje je bila tudi Magdalena navzoča pri Gospodovi sodbi umrle osebe. Duše največkrat ni poznala, vendar je po višjem naročilu darovala svoje molitve in trpljenje zanjo. Gospod je bil zaradi takšnega Magdaleninega posredovanja duši pri obsodbi milostljiv.

Če je imela duša na vesti veliko grehov, pa tudi Magdalenino posredovanje ni pomagalo. Takrat se je Magdalena obrnila na Božjo Mater. Prosila in moledovala je, naj posreduje pri svojem Sinu. Gospod je prošnjo svoje Matere skoraj vedno uslišal. Dušo je tako videla včasih le v trenutku sodbe, včasih pa tudi njeno sodbo.

Slišala je, kako so duše prosile ob sodbi, ko so videle Gospoda v vsej njegovi slavi:

»Daj nam svojo luč, da bomo šli za njo. Daj nam trpeti, kolikor hočeš in kakor dolgo hočeš, da bi le enkrat videli nebeško veselje.«! Sodba.

Če je bila duša potrebna še dodatnega očiščevanja, da bi mogla nekoč zreti Gospodovo obličje, je vesela sprejela Gospodove besede:

»Pojdi in trpi potrpežljivo.«! Sodba.

Zelo malo duš je videla iti takoj z Gospodom v nebesa. 11. marca 1849 je bil na Gori navzoč Matija Janež, brat duhovnika Jurija Janeža. Magdalena je bila v videnju navzoča ob osebi, ki je umirala.

Ta oseba na smrt ni bila pripravljena. Sedaj, v umiranju je ob misli na večnost trepetala. Šele zadnjih nekaj hipov pred smrtjo je prosila okrog stoječe, naj molijo in prosijo zanjo.

Čez nekaj trenutkov je ta oseba umrla. K njej je prišel Kristus v spremstvu svoje Matere. Gospod jo je ostro pogledal in nekaj vprašal, česar Magdalena ni razumela.! Sodba.

Duša pa ni mogla Gospodu ničesar odgovoriti. Vsa je trepetala in prosila Jezusa, naj je ne zavrže. Gospod ji je odgovoril, da ni nikoli marala ne zanj ne za njegovo Mater. Nato ji je pokazal navzdol.

Duša je vsa v trepetu še vedno stala pred njim. Sedaj je začela Magdalena prositi Gospoda, naj ji prizanese. Magdalena je zanjo darovala svoje trpljenje, z glavo in životom se je udarila ob klop.

Pričujoče je prosila, naj molijo za dušo. Sama je prisrčno prosila Jezusa, naj je ne pogubi, a ni bila uslišana. Magdalena se je zdaj obrnila k Mariji in jo prosila za to dušo. Marija je odgovorila: »Ni marala ne za mojega Sina ne zame.«! Sodba.

Magdalena je ponovno prosila Marijo, naj posreduje pri svojem Sinu, da duša ne bi bila pogubljena. Magdalena je trpela, ljudje so molili. Mati se je vendar omečila in prosila Sina, naj se usmili te duše.

Ko je Mati svojemu Sinu se drugič ponovila svojo prošnjo, jo je ta uslišal. Duša je bila obsojena na vice in rešena pekla.! Sodba

Objavljeno na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, 8. decembra 2008, ob 150 obletnici Marijinih prikazovanj v Lurdu.  
 Copyright (C) Kurescek.net Ljubljana, Slovenija, 2003-2011. Vse pravice pridržane.
kurescek@gmail.com

 

 

 


Krajnc.net Top 100 TOP SLO 100